Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Τουρίστες στη Μύκονο

Η Μύκονος είναι ένα νησί που σε μαγεύει μιας και έχει διατηρήσει το χρώμα και την αρχιτεκτονική του αρτιμέλεια τουλάχιστον στον παραδοσιακό οικισμό γύρω από το λιμάνι.Στοιχείο αξεπέραστο λαϊκής αρχιτεκτονικής είναι η Παραπορτιανή, εκκλησία που κάθε ταξιδιώτης που σέβεται τον εαυτό του θα επισκεφτεί και θα απαθανατίσει.
Έτυχα τις προάλλες να τριγυρίζω τα σοκάκια της Μυκόνου και να προσπαθώ να βρεθώ στην άκρη του λιμανιού για να θαυμάσω άλλη μια φορά τη σοφία του σοφού δημιουργού της.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι εκατοντάδες τουρίστες βγαλμένοι από ένα κρουαζιερόπλοιο να μην παραβιάζουν την τάξη και τη σειρά τους. Η ουρά έφτανε στο Ρεμέτζο και καρτερικά υπέμεναν το λιοπύρι και τις οδηγίες του ξεναγού τους. Το μυαλό μου πήγε στη δική μας συνέπεια και τάξη. Αναρωτήθηκα ποια θα ήταν η δική μας συμπεριφορά. Θα φωνάζαμε: εμείς δεν είμαστε πρόβατα, Πού πάμε τώρα, τι να δούμε! Μάλλον θα λοξοδρομούσαμε κατά το  σούπερ παραντάιζ. Καλά ταξίδια.

2 σχόλια:

 1. το wi-fi μας συνοδεύει παντού!...
  Κι έτσι μπορώ κι απολάμβάνω τα ωραία που μας έφερες απο τη Μύκονο!
  Υπέροχες φωτογραφίες!

  Καλή συνέχεια στις αιγαιοπελαγίτικες περιπλανήσεις!

  Πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ πολύ. Να πιεις τα ουζάκια σου στον Ερμή και να περπατήσεις το Μόλυβο. Μην περιφρονήσεις τον ταπεινό μας Θεόφιλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή