Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Οινόμελον και εκμέκ με πορτοκάλι

 Η ζωή ομορφαίνει με απλά πράγματα που τα αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας και μένουν στη θύμησή μας. Διαλέγω δύο φωτογραφίες καλοκαιρινές: Ένα καραφάκι με οινόμελο που μας κέρασε το εστιατόριο Αστυφαγιά στην Μαλτεζάνα της Αστυπάλαιας και ένα γλυκό εκμέκ κανταϊφι με πορτοκάλι που γευτήκαμε στο Αρχιπέλαγος στη Χώρα του ίδιου νησιού.

Αν βρεθείτε στο νησί μην παραλείψετε να αποκτήσετε παρόμοια γευστική εμπειρία.

3 σχόλια:

  1. Δεν έχω πάει Αστυπάλαια.
    Το οινόμελο όμως και εκ μεκ πορτοκάλι, υποδηλώνει ιδιαιτερότητα στο νησί..!
    Είναι έτσι?
    Καλό Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους γυρίσατε! Καλό φθινόπωρο!

    Τι ωραία πράγματα είναι αυτά; Εγώ μόνο το ρακόμελο της Αμοργού ξέρω και αυτή τη γνώση... την έχω πληρώσει ακριβά!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καρυάτιδα, πράγματι το νησί είναι ξεχωριστό, με ωραία Χώρα και απλούς ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα διαβρωθεί αρκετά από την τουριστική ανάπτυξη. Η ιδιαιτερότητά του περιλαμβάνει και εξαιρετικά δείγματα σε επίπεδο γεύσης.
    Πολίνα, καλώς σε βρήκαμε. Πάνω κάτω το ρακόμελο και το οινόμελο μοιάζουν αρκετά αλλά θέλουν προσοχή γιατί βαράνε στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή