Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΤΖΙΑ 2015

 Φλεβάρης, ο μήνας που γίνεται το Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά και πολύς κόσμος το επισκέπτεται ελπίζοντας να βρει φτηνά βιβλία. Συνήθως, όταν γινότανε στην Κλαυθμώνος, έκανα τη βόλτα μου, πες από περιέργεια, πες από λαχτάρα να βρω βιβλία εξαντλημένα, φτηνά, δυσεύρετα.

Σήμερα που το χιόνι κράτησε το σχολείο μας κλειστό, έσπευσα κατά Δημαρχείο της Αθήνας μεριά, θεωρώντας πως το κρύο θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στους επισκέπτες και εγώ θα κινιόμουνα πιο άνετα και πιο γρήγορα.
Πολύς κόσμος παρά το κρύο, ευτυχώς οι διάδρομοι είναι άνετοι και η πρόσβαση εύκολη.
Θα με ρωτήσετε αν πήρα κανένα βιβλίο και αν αξίζει κανείς να πάει. Θα πρότεινα μια προσεκτική βόλτα για να πάρετε κάποιο βιβλίο του ΠΟΛ ΟΣΤΕΡ από Ζαχαρόπουλο που τα πουλάνε 4,5 -5 ευρώ και που στα βιβλιοπωλεία πωλούνται 7-11 ευρώ. Εγώ δεν πήρα.

Πήρα δυο βιβλιαράκια του Χένρι Τζέιμς από εκδόσεις Πλέθρον και Αλεξάνδρεια. Έψαξα για Βουτυρά που μου λείπει ο 5ος τόμος, αλλά δεν υπήρχε. Έχουν τους πρώτους τέσσερις μόνο και τους πουλάνε 6 ευρώ τον ένα. Αυτούς που στο γνωστό υπόγειο δίπλα στον Παλαμά τους πουλάνε 3 ευρώ.

Θα κάνω χρόνια να ξαναπάω: Υγρασία, μούχλα και βιβλία που δεν με ενδιαφέρουν τα περισσότερα, μιας και υπάρχουν σε νεότερες εκδόσεις και μεταφράσεις. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Εσείς κάντε τη βόλτα σας για να μορφώσετε ιδίαν άποψιν.
Οι φιλόλογοι ίσως διαλέξουν κάτι από αυτά εδώ:
 Κι από αυτά τα κλασικούλια κάτι θα βρείτε:



 Προσοχή στο κτήνος!
 Οδός Πανός, αν σας ενδιαφέρουν κάποια τεύχη.
 Βιβλία για όλα τα γούστα αλλά όχι για μένα.
 Εδώ στάθηκα λίγο στα ιστορικά του Θεμέλιου:

Ο καθείς και οι επιλογές του. Καλά διαβάσματα.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Προσεξα την αναφορα στους τομους του Βουτυρα, που με ενδιαφερουν. Ηθελα να ρωτησω ποιο ακριβως ειανιτ γνωστο υπογειο και που; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιβλιοπωλείο Πολιτεία: http://www.politeianet.gr/books/9789603093848-bouturas-dimosthenis-delfini-bouturas-apanta-tetartos-tomos-175574

      Διαγραφή