Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Οι τρεις Ιεράρχες και τα μουσικά σχολεία


Των τριών Ιεραρχών σήμερα και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα γιόρτασε τους μελίρρυτους ποταμούς της σοφίας με τον δέοντα για την εποχή μας τρόπο. Αφού άκουσε το σχετικό απολυτίκιο στην εκκλησία, απόλαυσε τον άρτο που είχε φροντίσει η σχολική επιτροπή να την περιμένει στην έξοδο ξαμολήθηκε σε ευαγή ιδρύματα της επιλογής κάθε μέλους. Οι περισσότεροι μαθητές της Γ΄Λυκείου προτίμησαν να παραμείνουν στην αγκαλιά του Μορφέα και να αποφύγουν  την πρωινή έγερση. Τους περιμένει εξάλλου το απογευματινό εξαντλητικό πρόγραμμα του φροντιστηρίου. Πού καιρός;
Το κέντρο της Αθήνας ήταν γεμάτο από μικρότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς που πήγαν βόλτα τα παιδιά τους.
 
Καιρός για καφέ, βιβλιότσαρκα και συμπαράσταση στα μουσικά σχολεία της Αθήνας που προτίμησαν να διαδηλώσουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο επιλέγοντας αυτή τη συγκεκριμένη μέρα για να μη χαθούν κι άλλες διδακτικές ώρες. Η Σταδίου γέμισε από φωνές μαθητών, δασκάλων υπό τον ήχο μουσικών οργάνων. Ζάκυνθος, Άλιμος, Παλλήνη, Πειραιάς δώσανε το παρών διεκδικώντας καλύτερη παιδεία, κάλυψη των κενών . Τα γνωστά στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ.
 
Το τέλος της πορείας συνδέθηκε με μουσική εκδήλωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην οποία παρευρέθηκαν και τραγούδησαν καλλιτέχνες ξεχωριστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί.
Ακούσαμε τζαζ από μαθητές της Παλλήνης,


 τον τρυφερό κι αισθαντικό Βασίλη Λέκα  ....

 

 Τα Κίτρινα Ποδήλατα εξαιρετικά...
το Μίλτος Πασχαλίδη  με την κιθάρα του. Αγαπημένος ...
.... και άλλους τραγουδοποιούς που πήραν μέρος στην εκδήλωση.
Κόσμος μαζεύτηκε και απολάμβανε τη συναυλία, όσο ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος το επέτρεπε. Μακάρι να λυνονταν όλα μας τα προβλήματα ως δια μαγείας χωρίς θυσίες και προσπάθεια. Αφού αυτό δεν είναι εφικτό, ας αγωνιστούμε συνειδητά για καλύτερη παιδεία. Εκεί είναι το μέλλον του τόπου μας.Και όσο οι κρατούντες το καταλάβουν, ας σηκωθούμε από τον καναπέ, γιατί όπως μας είπαν σήμερα τα παιδιά:" Άρχισαν τα όργανα."
 

2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά λοιπόν στην εκπαιδευτική κοινότητα. Και δύναμη να αντέξει όσα την περιμένουν και να αποτρέψει όσα μπορεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους, κάποιες φωνές διεκδίκησης ποιότητας στην εκπαίδευση. Ας τραγουδάμε - και ας φαλτσάρει και κανείς, τι να κάνουμε!

    Πολλούς χαιρετισμούς, Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή