Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

Μια ωραία βόλτα για παιδιά και μεγάλους αυτές τις μέρες στον Εθνικός Κήπο, για να δουν από κοντά τα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Δάσους της Γης . Μέσα από το παιχνίδι και τη γνώση   τα παιδιά φτιάχνουν, παίζουν μουσική, στέλνουν τις ευχές τους, μαθαίνουν για το περιβάλλον ακούνε  παραμύθια και ιστορίες .
 Εμείς από την είσοδο της Λεωφόρου Αμαλίας πήραμε ένα  χάρτη δραστηριοτήτων και τοποθεσιών  που μας καλούσε να  ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά του Κήπου.
Σε κάθε δράση που συμμετείχαμε στα μικρά ξύλινα σπιτάκια, παίρναμε μία σφραγιδούλα από τους παραμυθένιους χαρακτήρες του Κήπου.
Ο χάρτης με τις σφραγιδούλες - πιστοποιητικό συμμετοχής- λειτουργεί ως αναμνηστικό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.
Παιδαγωγοί  ζωγραφίζουν τα πρόσωπα των παιδιών, ενώ τα  παιδιά  καλούνται να ανακαλύψουν την ώρα στις μεγάλες πόλεις του κόσμου.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι μικροί επισκέπτες καλούνται να γράψουν σε χρωματιστά χαρτάκια τη Χριστουγεννιάτικη ευχή τους για τη Γη, τι εύχονται για όλο τον κόσμο.
Το σπίτι της Γης έχει ως στόχο την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα οικολογίας και την ανακύκλωση.
Στο σπιτάκι του Άη Βασίλη φωτογραφηθήκαμε μαζί του.
Παιδαγωγοί διαβάζουν παραμύθια.
Μέσα στο πνεύμα λιτότητας μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου