Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πανεπιστημίου χωρίς αυτοκίνητα;


Σήμερα  ολοκληρώνονταν οι εκδηλώσεις εβδομάδα βιώσιμης μετακίνησης και όπως κάθε χρόνο η Πανεπιστημίου ήταν κλειστή για οκτώ ώρες περίπου. 
 
 Μια αξιοπρόσεκτη κατάσταση με δυο όψεις, αφού ευχαριστηθήκαμε ναι μεν τους ξυλοπόδαρους, το ποδόσφαιρο, την ποδηλατάδα και τις διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες στην κεντρική αυτή λεωφόρο αλλά μείναμε έκπληκτοι με το τι γινότανε παραπέρα.


 Φέτος η κίνηση ήταν υποτονική, οι Αθηναίοι μάλλον το έχουν δει το έργο. Παρά το ότι ο δήμος Αθηναίων είχε ρίξει το σύνθημα «Ζήσε την Αθήνα Χωρίς Αυτοκίνητο», σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατέβηκαν στο κέντρο.

  Περπατήσαμε μέχρι το Σύνταγμα ΄και τους Στύλους του Ολύμπιου Δία  αλλά από κει και πέρα γινόταν ο κακός χαμός από τα αυτοκίνητα. Βρισιές, σημειωτόν και μια από τα ίδια. Για μας λυτρωτικά λειτούργησε το μετρό. Από την Ακρόπολη, Δάφνη κι από κει λεωφορείο για το σπίτι μας.
  Κάτι πρέπει να αλλάξει στην αντίληψη του Έλληνα, αλλά τι; 
 Δειλά δειλά αυξάνονται οι ποδηλάτες στο κέντρο αλλά και πολλοί από αυτούς είναι εγωπαθείς και επικίνδυνοι χωρίς να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας.Θέμα προτεραιοτήτων και όχι αποκλειστικότητας χρήσης.
Πάμε να διαβάσουμε τα Ρω του έρωτα και τον Ελύτη μας, Ποδηλάτισσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου